
Dorůstá délky 35 cm a hmotnosti 500 gramů. Vyskytuje se v mangrovových porostech a deštných lesích jihovýchodní Asii na Filipínách, Nové Guinei, dále také v západní části Indie a na Sundských ostrovech. Je to velmi dobrý letec. Živí se různými plody, které najde v korunách stromů. Hnízda staví z větviček buďto v keřích nebo a stromech, kdy holubice snáší jedno maximálně dvě vejce. Svá mláďata jako všichni zástupci holubů krmí tak zvaným holubím mlékem, které se jim tvoří ve voleti.
Cena adopce: 800,00 Kč
Pokud jsem se Vám zalíbil, můžete mě a mé kamarády pozvat na oběd. Funguje to tak, že kliknete na kolonku níže a my dostaneme dlabanec.
Pokud jsem se Vám zalíbil natolik, že mě rádi přijmete na dálku do své rodiny, bude mi potešením. Adopce je na dobu jednoho roku.
Po uhrazení adopčního příspěvku Vám pošleme na zadaný e-mail unikátní certifikát.
Adoptovat mě můžete na dobu jednoho roku. Dále se budete moci rozhodnout, zda si jako adoptující rodič budete přát být zveřejněn v informačním systému Zooparku Nehvizdy. Při osobní návštěvě u nás v Zooparku Nehvizdy obdržíte jako dárek a poděkování jednou ročně za doby adopce upomínkový předmět.